Беженцы по Поправке Лаутенберга/Lautenberg Amendment (часть 2)

Пришло сегодня письмо из МОМ. Официальное приглашение на 2 собеседование и медкомиссию.
Про справки из церкви ни слова. Мы уже 2 раза приносили :slight_smile: Но вот про очки взять всем у кого они есть я слышу впервые. Скопировала часть письма для всех. Может кому будет полезно.

Повідомляємо, що Вам та членам Вашої сім’ї … назначена дата основної співбесіди на Четвер 19 Серпня 2021 о 9:00:00 та медичний огляд на наступний робочий день після основної співбесіди. Медичний огляд може тривати від 2 до 7 робочих днів, і загалом, включно із ​​співбесідою, все може зайняти від 3 до 8 робочих днів. Будь ласка, зважайте на це, плануючи Вашу подорож. Ми не рекомендуємо Вам купувати зворотні квитки додому завчасно.

На основну співбесіду Вас будуть чекати у Міжнародній організації з міграції, яка знаходиться за адресою м. Київ, вул. Михайлівська 6. Найближча станція метро – Майдан Незалежності. Поблизу будинку на Михайлівській 6, пройдіть, будь ласка, у внутрішнє подвір‘я через арку; поверніть ліворуч. Задзвоніть у дзвінок біля таблички «Вхід для заявників».

Ваш медичний огляд буде проходити в клініці за адресою: Тарасівська 15, Київ.

Про час проведення медичного огляду Вам повідомлять у день основної співбесіди.

З собою візьміть, будь ласка, оригінали документів на кожного члена сім‘ї, у кого вони є:

•     Внутрішні паспорти (ID картки).

•     Дійсні закордонні паспорти та закордонні паспорти, термін дії яких закінчився (якщо такі є).

•     Свідоцтва про народження на кожного члена сім‘ї – як на дітей, так і на дорослих.

•     Свідоцтво/а про шлюб.

•     Якщо Ви або члени Вашої сім’ї були розлучені, будь ласка, візьміть свідоцтво про розлучення, або рішення суду про розлучення.

•     Якщо Ви або члени Вашої сім’ї овдовіли, будь ласка, візьміть свідоцтво про смерть чоловіка/дружини.

•     Якщо Ви або члени Вашої сім’ї служили в армії, будь ласка, візьміть військовий квиток (документ про військову службу).

•     Якщо у Вас або членів Вашої сім’ї були судимості (навіть зняті/погашені), будь ласка, візьміть рішення суду.

•     Якщо у Вас або членів Вашої сім’ї є усиновлені діти, будь ласка, візьміть рішення суду про усиновлення дітей.

На медичний огляд, візьміть, будь ласка, наступні документи:

•     Номер справи.

•     Внутрішній або закордонний паспорт для кожного члена сім'ї, у кого вони є.

•     Свідоцтво про народження на дітей.

•     Військовий квиток для чоловіків старше 17 років.

•     Записи/картки щеплень: щеплення проведені відповідно до віку, засвідчені підписом та печаткою лікаря. Будь ласка, проконсультуйтеся з Вашим сімейним лікарем або терапевтом у державній чи приватній клініці, який допоможе із записами щеплень. Будь ласка, не робіть щеплення проти кору, краснухи, паротиту (MMR) за 1 місяць до медичного огляду.

•     Якщо у Вас є історія серйозних захворювань чи операції, будь ласка, принесіть медичні документи (виписку, історію хвороби тощо).

•     Окуляри для кожного члена сім'ї, у кого вони є.

7 лайков

@Marychka @простомама

Скажите, что за справки? Какая ваша церковь?

3 лайка

Церковь евангельских Христиан- баптистов

1 лайк

Такой текст письма получили мы.

З собою візьміть, будь ласка, оригінали документів на кожного члена сім‘ї, у кого вони є:
Внутрішні паспорти (ID картки).
Дійсні закордонні паспорти та закордонні паспорти, термін дії яких закінчився (якщо такі є).
Свідоцтва про народження на кожного члена сім‘ї – як на дітей, так і на дорослих.
Свідоцтво/а про шлюб.
Якщо Ви або члени Вашої сім’ї були розлучені, будь ласка, візьміть свідоцтво про розлучення, або рішення суду про розлучення.
Якщо Ви або члени Вашої сім’ї овдовіли, будь ласка, візьміть свідоцтво про смерть чоловіка/дружини.
Якщо Ви або члени Вашої сім’ї служили в армії, будь ласка, візьміть військовий квиток (документ про військову службу).
Якщо у Вас або членів Вашої сім’ї були судимості (навіть зняті/погашені), будь ласка, візьміть рішення суду.
Якщо у Вас або членів Вашої сім’ї є усиновлені діти, будь ласка, візьміть рішення суду про усиновлення дітей.

Якщо Ви відвідуєте або є членом Християнської церкви, візьміть довідку з церкви про членство на кожного окремо у справі хто є членом церкви, або просто відвідує церкву.

3 лайка

Нам тоже приходило письмо за 5 дней до собеседования. Из всех писем что здесь показывали можно зделать вывод что они не присылают стандартные письма, а каждому индивидуально. В основном у меня было похожее письмо но про очки и справки небыло. я бы к очкам добавила и ручку потому что надо заполнять анкеты в общем зале и пришлось просить у охранника.

4 лайка

Да, как и у Marychka - Церковь ЕХБ

2 лайка

Спасибо за подсказку о ручках :slight_smile: Возьмем теперь. А у Вас спрашивали на 2 собеседовании справки из церкви? Вы брали новые справки? или достаточно тех которые брали для 1 собеседования? Я вообще из Луганска заказывала справки о крещении. Вывозили оттуда с большими трудностями. И здесь в Мукачево ничего не изменилось у нас, как ходили в одну церковь так и продолжаем ходить

1 лайк

Про справку с церкви не спрашивали. Вообще кроме загранпаспортов ничего из документов не проверяли.

4 лайка

Думаю не нужно переживать. Нам номер сообщили тогда, когда пригласили на первое собеседование. Между первым и вторым прошло два года и три месяца. Да и теперь не всё так гладко. Сначала второе назначили на 17.08 потом по тех. причинам перенесли на 9.09. Теперь опять ждём. Слава Господу ,что есть уже движение.

6 лайков

У нас не спрашивали справки из церкви. Брали только загранпаспорта и военный билет у сына. Нам в письме не сообщали о справках мы и не брали в церкви новые, брали только на первое два года назад. И еще подсказка для тех кто работает на стройке: берегите свои отпечатки пальцев работайте в рукавицах и на ночь мажте кремом пальцы чтобы отпечатывались и не понадобилось повторно ехать на отпечатки.

7 лайков

Сообщение было перемещено в эту тему: Медкомиссия (ПУ, поправка)

Добрый вечер, как вы думаете, если человек стал победителем DV lottery, надо об этом сообщить в МОМ, или нет?
С уважением.

за последние полтора года была горстка ДВ интервью. Если вы в России - их вообше не будет. Так что, продолжайте свой ДВ кейс, хотя до него, наверное, и не дойдет.

1 лайк

Спасибо, я просто думаю, должен МОМ знать об выигрыше, или это не обязательно и ни на что не влияет. Я с Украины, лотерея 2022.
И ещё, документы на участие в программе Лаутенберга были поданы в 2018 году, присвоен кейс номер, но собеседований пока никаких не было.

В МОМ сообщать не надо, в принципе, потому что для вашего дела это не сыграет роли. Если бы вам назначили уже интервью с офицером на втором собеседовании, то тогда вам бы задали вопрос о участии в лотерее и уже там бы вы сообщили о участии в DV. У вас теперь просто есть выбор по какой из программ быстрее получиться уехать в США . Поэтому не спешите, а просто ждите.

3 лайка

Нам на втором не задавали такого вопроса об участии в лотерее. Кому-то на форуме задавали ?

1 лайк

Нам на первом задавали

3 лайка

Нам, например, задавали вопрос, в каких программах по переселению мы ещё участвуем или участвовали? Знаю ещё людей на форуме, которым этот вопрос задавали и которые непосредственно участвовали и выиграли в лотерее.

4 лайка

Нам на первом тоже задавали . Я сказала что в лотерее учавствовали. На втором вопрос был принимали ли вы участие в программах по переселению в США. По-моему в программме по переселению принимают участие те кто уже выиграл в лотерею. Или я не правильно поняла вопрос и участие в лотерее тоже что и участие в программе по переселению. Вот теперь уже волнуюсь из-за того что не переспросила на собеседовании. Как думаете из-за этого могут дать отказ?

1 лайк

Добрый вечер! Дайте пожалуйста ответ на такой вопрос, кто уже был на собеседовании-из церкви нужна справка посещения-что мы посещаем или что мы члены церкви? У нас такая ситуация что мы около пяти лет посещаем церковь не ту где мы есть членами церкви?! Спасибо…

2 лайка